IMG_4169

Besök och rådgivning

Miljöfostran och rådgivning hör till våra tjänster, som vi erbjuder utan extra kostnad. Utbudet varierar enligt rådande situationer och vi rekommenderar att ni tar kontakt i god tid före önskad tidpunkt.

Besök på avfallscentralen

Grupper är välkomna att besöka avfallscentralen. Programmet kan anpassas enligt gruppens önskemål. Vanligtvis startar vi inomhus med en föreläsning och avslutar med en rundtur på bioavfallsanläggningen.

Stormossens anläggning lämpar sig för barn som fyllt 10 år. En lämplig gruppstorlek är max 20 personer. I enlighet med vår lärstig prioriterar vi bland skolelever årskurs 7 för besök vid avfallscentralen.

Vår anläggning är ett industriområde med aktiv verksamhet. Rundvandringen görs utifrån gruppens förutsättningar och arbetssituationen på anläggningen.

Besök hos er?

Vi besöker skolor, föreningar och olika tematillställningar för att berätta om sortering, återvinning och avfallshantering överlag. Innehållet planeras enligt ert behov och önskemål.

Bland skolelever prioriteras årskurs 2 i enlighet med vår lärstig. Besöken för åk 2 bokas via den 4H-förening som ansvarar för kommunens 4H-verksamhet. Kontaktuppgifter hittas här.

Övriga grupper kan boka ett besök genom att kontakta miljöfostraren Sini Hemming: sini.hemming@stormossen.fi eller 010 320 7647.

Besök Westenergy

Westenergys energianläggning finns bredvid Stormossens avfallscentral. Här får besöksgrupper kunskap om hur blandavfall (brännbart avfall) blir till energi. Besöket inleds med en företagspresentation och avslutas med en guidad rundtur på anläggningen. Kontakta Westenergys informatör Sanna Hautamaa: sanna.hautamaa(a)westenergy.fi.