Stormossen_2018IMG_0529

Besök och rådgivning

Hälsan och säkerheten är av största vikt för oss. På grund av spridningen av coronaviruset tar vi tyvärr inte emot nya besöksreserveringar tills 31.1.2022.

Besök

Grupper är välkomna att besöka avfallscentralen. En lämplig gruppstorlek är 10-20 personer. Programmet kan anpassas enligt gruppens önskemål. Vanligtvis startar vi inomhus med en föreläsning och avslutar med en rundtur på anläggningen.

Stormossens anläggning lämpar sig för elever i årskurs fyra och uppåt.

Vår anläggning är ett industriområde med aktiv verksamhet. Rundvandringen görs utifrån gruppens förutsättningar och arbetssituationen på anläggningen.

Besöken är kostnadsfria.

Besök hos er?

Vi besöker skolor, föreningar och olika tematillställningar för att berätta om sortering och behandling av avfall. Innehållet planeras enligt ert behov och önskemål.

Kontakta miljöfostrare Maija Hyytinen tel. 010 320 7618, e-post maija.hyytinen@stormossen.fi.

Företagsrådgivning

Behöver ditt företag hjälp med att sortera avfallet rätt? Vi hjälper företagets personal i avfallsfrågor. Skolning kan ordnas i företagets egna utrymmen eller på Stormossen.

Kontakta servicechef Seppo Ruostekoski tel. 010 320 7660, e-post seppo.ruostekoski@stormossen.fi.

Besök Westenergy

Westenergys avfallsförbränningsanläggning finns bredvid Stormossens avfallscentral. Här får besöksgrupper kunskap om hur brännbart avfall blir till energi. Besöket inleds med en företagspresentation och avslutas med en guidad rundtur på anläggningen. Bokningskalender finns på Westenergys hemsida. Du kan också kontakta deras informatör Sanna Hautamaa tel 045-5277220.