Minimossen_MG_5983

Minimossen

Minimossen återbruksgallerian har öppnats i Storviken i Vasa

Öppethållningstider: tisdag-fredag kl. 10-18, lördag kl. 11-15
Adress: Myrvägen 1

Att leva ansvarsfullt är rätt så skönt

Fantastiskt att just du har hittat hit. Det betyder att du gärna shoppar smart. Återbruksgallerian Minimossens ideologi är att göra det enklare och roligare att återvinna och leva på ett ansvarsfullt sätt. Att ta ansvar betyder inte att ge avkall på allt. Det betyder att göra bättre val.

Minimossen föddes ur idén att avfallsbolaget Stormossen ville ta tillvara användbara saker som annars blev brännbart avfall. Ur avfallsströmmen fångar Stormossen upp de saker som är i gott skick och ger dem till återbruksgallerians företag. På Minimossen får sakerna ett nytt liv antingen som sådana eller fixade och reparerade. Minimossens företag är Repop Vintage, Eden Flowers och Yesterday Once More.

En del av sakerna från återvinningsstationerna styrs också direkt till välgörenhetsorganisationer genom Stormossens samarbetspartners. Från Röda korsets butik i Minimossen går intäkterna direkt till Finlands röda kors. Genom Hope r.f. kan varor ges direkt till behövande.

Gamla är senaste nytt

Minimossen är guldgruvan för dig som söker kärleksfullt omhändertagna saker med attityd. Här hittar du alltid något nytt, oavsett om det är till dig själv eller till ditt hem. Du kanske vill sätta dig en stund och njuta av atmosfären i återbruksgallerian med en kopp kaffe? Minimossen är stället där du får shoppa och njuta med gott samvete.

Förutom återbruksbutiker erbjuder Minimossen dig också upplevelser och nya insikter genom evenemang, workshoppar och rådgivning. I Minimossen finns möjlighet till pop up-utrymmen för ditt projekt eller din workshop. Ett nytt tema genomsyrar varje månad Minimossens verksamhet och evenemang.

Vad vore en galleria utan ett café? Hit kan du komma och njuta av en fika för dig själv eller tillsammans med vänner. Caféet erbjuder hållbart producerade läckerheter.

Lätt som en plätt att sortera

Den söndriga telefonen eller stekpannan som konstaterades oanvändbar i fjol – kom med dem till oss! Även den fina koftan som blivit för liten eller den bortglömda kristallvasen som sonen fick i konfirmationspresent tar vi emot. Vi tar emot hela och funktionsdugliga varor. På Minimossen kan du kombinera sortering och shopping i en och samma resa. Stormossens kunniga och hjälpsamma personal finns på plats för att ge dig smarta tips och hjälp med sorteringen.

Miniåtervinningsstationen tar emot hushållens avfall, så som trä (max. 1 meter), brännbart avfall, plastförpackningar, metall, glasförpackningar, returpapper, kartongförpackningar, textilier, keramik, kakel, fönsterglas, små elapparater, farligt avfall. Vi tar också emot återbrukbara föremål som är i gott skick, så som leksaker, kärl, prydnadsföremål, husgeråd, kläder, skor, accessoarer osv. Vi lagar föremålen och säljer dem i gallerian. En del av avkastningen skänker vi till välgörenhet. Du får komma med så mycket som du själv klarar av att bära in (högst 0,5 m³). Ditt kundkort skannas. Allt annat är gratis, förutom brännbart avfall som kostar ett besök från kundkortet.

Vår gemensamma grej

Ett gemensamt intresse för ansvarsfull och hållbar utveckling är vår grej på Minimossen. Vi vill inspirera dig till en mer miljövänlig livsstil och skapa en plats dit det är roligt att komma. Vi tycker det är viktigt att jobba för en smartare konsumtion och samtidigt ge våra kunder nya kunskaper och värdefulla tips för att leva ansvarsfullt.

Välkommen till oss!