Återbruksgalleria Minimossen

Välkommen till oss

Minimossen är den första återbruksgallerian i Finland. Vi säljer noga utvalda återanvända saker. Minimossen är guldgruvan för dig som söker kärleksfullt omhändertagna saker med attityd. Hos oss kan du shoppa på ett smart och hållbart sätt. Avfallsbolaget Stormossen är initiativtagare till Minimossen.

Sortera och shoppa

Vi tar emot avfall

Vi tar emot brännbart avfall, trä, plast-, kartong- och glasförpackningar, metall, textilier, papper, keramik, kakel, fönsterglas, små elapparater och farligt avfall. Du kan också donera mindre föremål som är hela och rena. Större mängder avfall eller stora föremål, som möbler, förs till Sampogatans återvinningsstation.

Vi är Minimossens företagare

Marianne Poola

Yesterday once more

Yesterday Once More säljer vintagekläder och produkter tillverkade av återvunna material. De baserar sin verksamhet på ekologiska värderingar.

”I synnerhet textilindustrin belastar och förorenar vår jord. Därför är ett välgjort vintage-plagg av hög kvalitet ett lätt sätt att vara både stilig och ansvarsfull”, säger företagaren Marianne Poola.

Eden flowers, Jennie McCrea

Eden Flowers

Kvinnan bakom de vackra buketterna och blomsterarrangemangen vid Eden Flowers är Jennie McCrea. Genom sin kunskap och passion vill hon skapa glädje för andra människor med sina blommor.

På Minimossen säljer Jennie även trendiga växter samt återvunna vaser, krukor och andra presentartiklar.

Repop Vintage, Martti Kass ja Stacey Thomas

Repop Vintage

Repop-vintage säljer uppfixade och restaurerade möbler, armaturer och inredningsartiklar på Minimossen. I Repops butik hittar du dessutom en egen avdelning för möbler och armaturer från 60–70-talen.

Företaget drivs av Martti Kass och Stacey Thomas. Genom sitt arbete vill Martti respektera de gamla mästarnas hantverkarskicklighet.

Minimossen x SPR, Maarit Rintamäki ja Maaya Raatsuk

Minimossen x FRK

En del av Stormossens avfallsström leds till välgörenhet via Minimossens samarbetspartner. I återbruksgallerian säljer Röda korsets loppis donerade varor, vars intäkter går direkt till Finlands Röda Kors.

”Vi är glada över att samarbeta med Minimossen”, säger Maarit Rintamäki, enhetschef för Röda korsets lopptorg i Vasa och medieansvariga Maaya Ratsuk.

Ann Bäck

Ann Bäck

Ann Bäck designar hållbara produkter för hemmet. Hållbarhet, etik och att hålla produktionen nära är viktigt för henne.

På Minimossen säljer Ann Bäck bl.a. komposterbara disktrasor. Hon ser fram emot samarbetet med återbruksgallerian, som hon beskriver som ”ett litet guldkorn i snygg förpackning med bra tänk”.

Maria Nabb

New & Old by Maena

Bakom New&Old by Maena står företagaren Maria Nabb. Hon har designat och fixat om sina kläder sedan barnsben. ”Som problemlösare älskar jag känslan av att återvinna, att vara kreativ och komma på nya möjligheter” säger Maria Nabb.

På Minimossen säljer hon kläder och accessoarer, som är gjorda av återanvända textilier.

Design Kaje

Design Kaje

Design Kaje ger gamla och omtyckta föremål ett nytt liv. Av kärlek till gamla föremål och deras historia och med en gnutta österbottnisk galenskap startade möbelsnickaren och inredningsdesignern Jenni Kaustinen sitt företag.

På Minimossen säljer Design Kaje oväntade återbrukade prylar som lampor av gamla bordstelefoner, högtalare av böcker och smycken av porslin.

Minimossen_MG_7131

Vill du bli företagare hos oss?

Vi erbjuder olika alternativ för företagare. Du kan hyra allt från en enskild hylla till ett större försäljningsutrymme. Just nu söker vi speciellt företagare som kan reparera och sälja cyklar, idrottsredskap, barnleksaker och elektronik. Företagaren måste ha ett FO-nummer och en kort verksamhetsplan.

Ta kontakt med vår servicechef Seppo Ruostekoski 010 320 7660.

Vi är Minimossens personal

Jannika Myllyniemi

Jannika Myllyniemi

I kassan på Minimossen möts du av glada och hurtiga Jannika Myllyniemi. Hon betjänar dig på Minimossen och hjälper dig att sortera vid vår miniåtervinningsstation. Hos oss kan du kombinera sortering med shopping.

Tuulia Peltola

Tuulia Peltola

I Café Minimossen står ljuvliga Tuulia Peltola redo med kaffepannan eller lunchtallriken. Kom och ta en inspirerande paus i vårt café, som helt är inrett med återbrukade möbler.

Café Minimossen

En mysig paus

I vårt barnvänliga café serveras läckra delikatesser och färskt kaffe. På vardagar tillreder vi mjölkfria och glutenfria grönsakssoppor i vårt eget kök. En dag i veckan innehåller soppan fisk eller kyckling. Lunchlistan finns på vår facebooksida. Lunchen serveras mellan kl. 11 och 14.

Gå till Stormossens hemsida »

Minimossen på Instagram