Återbruksgalleria Minimossen

Välkommen till oss

Minimossen är den första återbruksgallerian i Finland. Vi säljer noga utvalda återanvända saker. Minimossen är guldgruvan för dig som söker kärleksfullt omhändertagna saker med attityd. Hos oss kan du shoppa på ett smart och hållbart sätt. Avfallsbolaget Stormossen är initiativtagare till Minimossen.

Sortera och shoppa

Vi tar emot avfall

Vi tar emot brännbart avfall, trä, plast-, kartong- och glasförpackningar, metall, papper, keramik, kakel, fönsterglas, små elapparater och farligt avfall. Du kan också donera mindre föremål som är hela och rena. Större mängder avfall eller stora föremål, som möbler, förs till Sampogatans återvinningsstation.

VI ÄR

Minimossens företagare

Minimossen har över tio företagare som reparerar återbrukade varor och främjar en hållbar livsstil. Vill du lära känna dem? Läs mer om Minimossens företagare här.

AKTUELLT

Jämna pengar-loppis 21.5

På Vasa återvinningsstation tas också användbara föremål emot. Då kan sakerna få ett nytt liv via återbruksgallerian Minimossen. Minimossen är inne på sitt tredje verksamhetsår och det har hunnit samlas en hel del saker på lager. För att sätta sprätt på den cirkulära ekonomin ordnar Stormossen en jämna pengar-loppis på Vasa återvinningsstation på Sampogatan 2 i Dragnäsbäck lördagen den 21.5 kl. 10–15. Alla intäkter går till välgörande ändamål.

Obs! endast kortbetalning. Parkera bilen längs Sampogatan eller Pohjolagatan.

Välkommen!

AKTUELLT

Konstutställning i maj

I maj ställer Paula Nygård och Maire Kesseli ut sina tavlor i Café Minimossen.
Välkommen att beundra deras konst till Minimossen!

CAFÉ MINIMOSSEN

Andreas Knips hembageri

Andreas Knips smakliga bakelser, sallader och smörgåsar kan nu njutas av i vårt café eller hämtas från oss. Du kan också göra beställningar på tårtor och bakelser.
Gå till Andreas Knips hemsida via den här länken. Obs! Genom att klicka på länken förflyttas du till en annan sajt.

Vi är Minimossens företagare »
Gå till Stormossens hemsida »
Följ oss på Facebook »
Följ oss på Instagram »

Minimossen på Instagram