Stormossen on tekemässä hiilineutraalimpaa Pohjanmaata

Circles Edge

Vuoden 2021 aikana käynnistyy uusi iso liikerakennustyömaa Vaasan seudulla, kun Circle’s Edge -liikealuetta ryhdytään rakentamaan Mustasaaren Lintuvuoreen E8-tien vieressä.

– Alueella on paljon potentiaalia. Sijainti E8-tien vieressä liittymineen takaa erinomaiset liikenneyhteydet. 1,6 hehtaarin tontille tullaan rakentamaan yhteensä 8 200 m² liiketilaa. Rakennamme tähän sellaista, mitä ei aiemmin ole tehty. Rakennus, joka tulee olemaan niin hiilineutraali kuin vain mahdollista, ja tulemme hyödyntämään uusia ympäristöteknologiainnovaatioita, toimitusjohtaja Linus Krooks Kvadraten Ab:ltä kertoo.

Aluetta on tavoitteena kehittää kohti kiertotaloutta ja ympäristöystävällisyyttä.

Circles Edge

– Haluamme ottaa seuraavan askeleen ja uskomme vahvasti, että nykypäivän yrityksillä on samat tavoitteet kuin meilläkin, että ne haluavat toimia vastuullisesti sekä pienentää hiilijalanjälkeään, Krooks toteaa.

Circle’s Edgen visiota on suurelta osin muovannut tontin sijainti, ja rakennus tulee antamaan sen tärkeän ensivaikutelman, kun saavutaan Renergi-alueelle Lintuvuorelle.

– Siksi olemme panostaneet siihen, että myös rakennus itsessään välittää alueen ja seudun imagoa. Nimi on peräisin englannista ”The leading edge” ja se viittaa tässä sen sijaintiin kiertotalouden innovaatioiden kärjessä, Daniel Ekblad Kvadraten Ab:ltä selittää.

Kvadraten etsii parhaillaan yrityksiä, jotka haluavat kehittää toimintaansa ja sille tarpeisiinsa räätälöidyt tilat ja yrityksiä, jotka haluavat sijoittua Vaasan seudulle ja juuri tälle alueelle. Circle’s Edge soveltuu tuotantoon, toimistotiloiksi, varastointiin ja vähittäismyyntiin.

Circles Edge

Tilat tullaan rakentamaan juuri vuokralaisten tarpeiden mukaisesti. Rakennustyöt on tarkoitus aloittaa heti kun ensimmäisen vaiheen vuokralaisten kanssa on sopimukset allekirjoitettuna.

– Neuvottelemme parasta aikaa muutamien toimijoiden kanssa, mutta selvää on, että tarvitaan lisää, jotta tilat saadaan täytettyä, Krooks kertoo.

– Yritys voi, mutta sen ei tarvitse toimia juuri kiertotalouden alalla, vaan alueelle voi tulla mikä tahansa yritys, joka on kiinnostunut kehittämään toimintaansa enemmän kiertotalouden suuntaan ja pienentämään hiilijalanjälkeään, Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKin projektipäällikkö Göran Östberg selventää ja jatkaa:

– Kokeilemme aivan uutta konseptia, sillä koko Lintuvuorella sijaitsevaa aluetta suunnitellaan kiertotalouden edistämiseen. Tätä työtä tehdään osana RENERGI Circular Economy Hub -klusteria sekä CERM-projektin puitteissa, jota VASEK toteuttaa yhdessä hankekumppaneidensa kanssa. Hankkeen tavoitteena on luoda yritysyhteistyötä, jonka myötä yritysten toimintaa viedään kiertotalouden suuntaan, ja osapuolet hyödyntävät materiaalivirtoja seudulta tai seudun ulkopuolelta, mikä puolestaan antaa selkeää kilpailuetua.

Circles Edge
Daniel Ekblad (vas.), Dennis Sundqvist, Linus Krooks, Aimo Latvala ja Göran Östberg ovat kaikki mukana uudessa, hiilineutraalissa hankkeessa Circle’s Edge, joka rakennetaan Lintuvuorelle.

Circle’s Edge -kokonaisuudessa Bravida Oyj tulee olemaan tekninen neuvonantaja, suunnittelija ja kokonaisurakoitsija.

– Yhteinen tavoitteemme on löytää ympäristöystävällinen ja tuottava ratkaisu, joka antaa yrityksille mahdollisuuden ympäristöystävälliseen ja hiilineutraalimpaan toimintaan kilpailukykyiseen hintaan. Rakennuksessa tullaan käyttämään lämmitykseen Stormossenin prosesseista tulevaa hukkalämpöä ja katolle tulee aurinkopaneelit, yksikönjohtaja Dennis Sundqvist Bravidalta kertoo.

– Stormossenin hukkalämmön hyödyntäminen pienentää Stormossenin omia hiilidioksidipäästöjä sekä mahdollistaa fossiilittoman lämmittämisen, Stormossenin toimitusjohtaja Aimo Latvala selittää.

Tämä on erittäin kiinnostava hanke, joka auttaa tekemään Pohjanmaasta hiilineutraalimman, ja pitkällä tähtäimellä synergiaedut meidän välillämme voivat vielä lisääntyä, hän lisää.

Vertailun vuoksi: vastaavan kokoinen tavallinen rakennus päästää vuosittain ilmakehään noin 76 tonnia hiilidioksidia, mikä vastaa määrää, joka syntyy, kun Audi A4:llä ajetaan 760 000 kilometriä eli suunnilleen kuuhun ja takaisin joka vuosi.

– Rakennuksen elinkaarta ajatellen tämä tulee vaikuttamaan merkittävästi ympäristöön, hankkeen kaikki tahot toteavat.

Katso myös: https://youtu.be/vG4ns57zY3k

 

Linus Krooks, Kvadraten Ab
040 1822180, linus@kvadraten.fi

Göran Östberg, Vaasanseudun Kehitys Oy VASEK
0500 366 097, goran.ostberg@vasek.fi

Dennis Sundqvist, Bravida Oyj
050 3072117, dennis.sundqvist@bravida.fi

Aimo Latvala, Stormossen
045 895 0008, aimo.latvala@stormossen.fi

Särkimon asema korvataan liikkuvilla palveluilla

Särkimon hyötykäyttöasema suljetaan toistaiseksi 21.1.2021 alkaen.

Aseman korvaavat liikkuva hyötykäyttöasema ja Mikromossen.

Liikkuva hyötykäyttöasema

Liikkuva hyötykäyttöasema pysähtyy seuraavissa paikoissa joka torstai 21.1. alkaen:

 • klo 15.30-16.15 Kvimo (Maxmo Hembageri)
 • klo 16.30-17.15 Ulotvägen (Pienvenesatama)
 • klo 17.30-18.15 Salmonvägen (Paloasema)
 • klo 18.30-19.00 Maxmo Foder
 • klo 19.15-20.00 Stråkaviken (Pienvenesatama)

Liikkuva hyötykäyttöasema vastaanottaa samaa jätettä kuin tavallinen hyötykäyttöasema, paitsi risuja ja puutarhajätettä. Lue täältä, mitä jätelajeja liikkuva asema ottaa vastaan. Tuo enintään kuutio jätettä kerrallaan. Muistathan ottaa mukaan asiakaskorttisi.

Mikromossen

Pop up -hyötykäyttöasema Mikromossen vierailee Maksamaan Salen pihassa kerran kuussa lauantaina 30.1., 27.2., 27.3. ja 24.4. klo 12-14.

Mikromossenille saat tuoda sen verran jätettä kuin jaksat kantaa sylissäsi. Lue täältä, mitä jätelajeja Mikromossen ottaa vastaan. Muistathan ottaa mukaan asiakaskorttisi.

Liikennekaasun myynti kasvoi koronasta huolimatta

Vaasan kaupunki sopeutti bussivuorojaan koronatilanteeseen viime vuoden huhtikuun alusta alkaen, jonka seurauksena kaasubussien polttoaineen menekki laski 22 prosenttia vuonna 2020. Tästä huolimatta Stormossen myi jopa hieman enemmän liikennekaasua kuin vuonna 2019. Kokonaismyynti oli runsaat 531 000 kg ja kasvu 3,3 %. Kaasubussien osuus liikennekaasun myynnistä laski 69 prosentista 52 prosenttiin.

Myynnin kasvu johtui kaasuajoneuvojen määrän lisäyksestä. Tankkausten lukumäärä kasvoi 57 prosenttia verrattuna edelliseen vuoteen ja myynti muille kuin kaasubusseille peräti 60 %. Stormossenin toimialueella liikennöi viime vuonna mm. kaksi kaasukäyttöistä jäteautoa ja kolmas aloitti liikennöinnin joulukuussa.

Toinen kaasuntankkausasema avattiin kesällä Vaasassa ABC Kiitokaaren yhteyteen.

Stormossen myy liikennekaasunsa BIG-Biokaasu brändillä viime syksystä alkaen yhdessä kahden muun kunnallisen jäteyhtiön – Etelä-Karjalan Jätehuolto ja Pirkanmaan Jätehuolto – kanssa. Tavoitteena on kasvattaa BIG-Biokaasusta valtakunnallinen jakelubrändi, joka perustuu ympäristöystävällisestä biokaasusta paikallisesti tuotettuun liikennekaasuun.

Mikromossen aloittaa tammikuussa

Pop up -hyötykäyttöasema Mikromossen on Stormossenin uusi palvelu, joka aloittaa toimintansa tiistaina 5.1.2021.

Mikromossen on kontin kokoinen minihyötykäyttöasema, joka ottaa vastaan mm. muovi-, lasi- ja kartonkipakkauksia, keramiikkaa ja kaakeleita, vaarallista jätettä sekä pieniä sähkölaitteita ja elektroniikkaromua.

Asemalle saa tuoda sen verran jätettä, kuin jaksaa kantaa sylissään. Otathan mukaan asiakaskorttisi.

Mikromossen kiertää lähinnä Vaasassa. Tarkoitus on tavoittaa ensisijaisesti ne kerrostaloasukkaat, joilla ei välttämättä ole autoa tai peräkärryä ja siten mahdollisuutta vierailla hyötykäyttöasemilla kovin usein.

Mikromossen aloittaa kierroksensa aina Vaasan torilta kuukauden ensimmäisenä tiistaina.
Yksi kierros kestää kuukauden, jonka aikana pop up -asema vierailee eri kaupunginosissa tiistaisin ja torstaisin kello 16-19.

Aikataulut julkaistaan Stormossenin verkkosivuilla, sovelluksessa ja sosiaalisessa mediassa sekä paikallislehdissä.

Katso Mikromossenin aikataulu ja pysähdyspaikat täältä.

Joulun lajittelu

Joulu ja uudenvuodenpyhät tuovat mukanaan myös suuret määrät jätettä. Miettimällä tarkkaan jo kaupassa mitä ja miten paljon ostat, voit vähentää syntyvän jätteen määrää. Voit myös uusiokäyttää esimerkiksi lahjapaperit ensi jouluna.

Tältä listalta löydät joulun tavallisimmat jätteet ja niiden lajitteluohjeet. Jos et löydä etsimääsi voit käyttää lajitteluopastamme. Hyvää lajittelujoulua ja kestävää uutta vuotta!

Hankintatuki kaasukäyttöisen kuorma-auton ostoon

Uuden kaasukäyttöisen kuorma-auton ostaja tai pitkäaikaisvuokraaja voi saada valtiolta hankintatukea joko 5000 euroa tai 12 000 euroa.

Valtion talousarviossa hankintatukeen on varattu miljoona euroa ja tuet myöntää Liikenne- ja viestintävirasto Traficom.

Hankintatukea voi hakea 1.12.2020 – 30.11.2022 välisenä aikana.

Kaasukäyttöisen kuorma-auton hankintatukea myönnetään

 • 5 000 euroa paineistettua kaasua (CNG) käyttövoimana käyttävän kuorma-auton hankintaa tai pitkäaikaisvuokrausta varten.
 • 12 000 euroa nesteytettyä kaasua (LNG) käyttövoimana käyttävän kuorma-auton hankintaa tai pitkäaikaisvuokrausta varten.

Hankintatuen saamisen edellytyksenä on, että kuorma-auto on uusi ja rekisteröimätön, kaasukäyttöinen (CNG, LNG) ja että se ensirekisteröidään Suomeen 1.12.2020 -31.12.2022 välisenä aikana. Lisäksi ajoneuvon suurin sallittu massa tieliikenteessä on oltava vähintään 16 000 kg ja hankittava ajoneuvo on pidettävä rekisterissä vähintään vuoden ajan ensirekisteröinnin jälkeen.

Hankintatukea voi hakea yksityishenkilö tai yritys. Kun tukea haetaan vuokrattavaan kuorma-autoon, on vuokraajan sitouduttava vuokraamaan kuorma-auto omaan käyttöönsä vähintään 3 vuodeksi.

Lue lisää hankintatuesta Traficomin verkkosivuilta. Klikkaamalla linkkiä siirryt toiselle verkkosivustolle.

Tule meille töihin

Etsimme HR-päällikköä ja hyötykäyttöaseman hoitajaa iloiseen joukkoomme. Hae 6.12. mennessä!

 • Haemme HR-päällikköä vastaamaan yhtiön HR-toiminnoista ja HR-käytäntöjen yhtenäistämisestä, kehittämisestä ja toimeenpanosta. Olet keskeisessä roolissa yhtiön kehittämisessä HR-näkökulmasta.
 • Haemme Vaasan hyötykäyttöasemalle reipasta tiimipelaajaa, joka omaa hyvän asiakaspalveluasenteen ja tulee hyvin juttuun ihmisten kanssa sekä suomeksi että ruotsiksi. Arvostamme ympäristöalan koulutusta, mutta tärkeintä on oikea asenne ja motivaatio työntekoon. Työ edellyttää huolellisuutta, tarkkuutta ja oma-aloitteisuutta. Myös IT-taidot ovat tehtävässä tarpeelliset.

Lisätietoja löydät täältä.

Puutarhajätettä voi tuoda vuoden ympäri

Vaasassa Strömberginkadulla sijaitseva puutarhajäteasema on suljettu. Puutarhajätettä voi kuitenkin tuoda Stormossenin hyötykäyttöasemalle Koivulahteen ympäri vuoden.

Stormossenin hyötykäyttöasema palvelee ma-pe klo 7-19.

Puutarhajäte jaetaan kahteen ryhmään:

 • lehdet, ruohosilppu, naatit, haketetut risut, ylijäämäomenat
 • risut, oksat ja yksittäiset puut sekä pienet kannot.

Muistathan ottaa mukaan asiakaskorttisi.

Puutarhajäteaseman aukioloa pidennetty

Vaasassa Strömberginkadulla sijaitsevan puutarhajäteaseman aukioloa on pidennetty lauantaihin 14.11. saakka suuren kysynnän vuoksi.

Voit tuoda asemalle puutarhajätettä maanantaisin, tiistaisin ja perjantaisin klo 11.30-19 ja lauantaisin klo 10-14.

Puutarhajäte jaetaan kahteen ryhmään:

 • lehdet, ruohosilppu, naatit, haketetut risut, ylijäämäomenat
 • risut, oksat ja yksittäiset puut sekä pienet kannot.

Muistathan ottaa mukaan asiakaskorttisi. Puutarhajätteen vastaanotto on maksutonta asiakkaalle, mutta skannaamme korttisi tilastotietojen keräämiseksi.

Tee ekomaksun muutosilmoitus helposti netissä

Saitko laskun ekomaksusta ja haluat tehdä laskuun korjauksia?

Lähettämässämme laskussa talouttanne koskevat tiedot perustuvat mm. väestö- ja kiinteistörekisteriin.

Pyydämme ystävällisesti tarkastamaan tietojen oikeellisuuden ja ilmoittamaan mahdollisista virheistä. Ekomaksun muutosilmoituksen voit tehdä helposti tästä linkistä.

Ilmoituksen tulee olla meillä ennen laskun eräpäivää. Älä maksa laskua, jos ilmoitettu laskutusperuste on väärä. Saatuamme korjauksesi lähetämme uuden laskun.

 

Huom! Asiakaspalvelussamme on tällä hetkellä ruuhkaa. Pyrimme vastaamaan puheluihin ja viesteihin mahdollisimman pian. Pahoittelemme tilannetta.