Kierrätysgalleria Minimossen

Tervetuloa meille

Kierrätysgalleria Minimossen on Suomen ensimmäinen vastuulliseen kuluttamiseen kannustava ja inspiroiva ostospaikka, jossa myydään kierrätettyjä tuotteita. Minimossen on rakkaudella huollettujen persoonallisten tavaroiden aarreaitta. Minimossenin takana on jäteyhtiö Stormossen.

Lajittele ostosreissun yhteydessä

Otamme vastaan jätettä

Otamme vastaan poltettavaa jätettä, puuta, muovi-, lasi- ja kartonkipakkauksia, metallia, paperia, keramiikkaa, kaakeleita, ikkunalasia, pieniä sähkölaitteita ja vaarallista jätettä. Voit myös lahjoittaa ehjiä ja hyviä tavaroita. Suuret määrät jätettä tai isot tavarat, kuten huonekalut, viedään Sammonkadun hyötykäyttöasemalle.

Me Minimossenilaiset

Repop Vintage, Martti Kass ja Stacey Thomas

Repop Vintage

Repop-vintage myy tuunattuja ja korjattuja huonekaluja, valaisimia ja sisustusesineitä. Repopin liikkeestä löytyy lisäksi erillinen osio 60-70 -luvun huonekaluille ja valaisimille.

Yrityksen omistavat Martti Kass ja Stacey Thomas, jotka haluavat kunnioittaa vanhojen mestareiden käsityöosaamista.

Eden flowers, Jennie McCrea

Eden Flowers

Eden Flowers-kukkakaupan upeiden kimppujen ja asetelmien takana on Jennie McCrea. Intohimolla, taidolla ja tiedolla hän haluaa tuoda kukkiensa kautta iloa ihmisille.

Minimossenilla Jennie myy kukka-asetelmien ja kimppujen lisäksi myös kierrätettyjä vaaseja, ruukkuja ja muuta lahjatavaraa.

Marianne Poola

Yesterday once more

Vintage-vaatteita ja kierrätysmateriaaleista valmistettuja tuotteita myyvän Yesterday Once Moren toiminta perustuu ekologisuuteen ja kierrätykseen.

“Varsinkin tekstiiliteollisuus kuluttaa ja saastuttaa maapalloa, joten laadukkaan tekstiilin ja hyvin tehdyn vintage-vaatteen valinta on helppo ja tyylikäs tapa olla vastuullinen”, kertoo yrittäjä Marianne Poola.

Minimossen x SPR, Maarit Rintamäki ja Maaya Raatsuk

Minimossen x FRK

Osa Stormossenin tavaravirrasta ohjataan myös hyväntekeväisyyteen Minimossenin yhteistyökumppaneiden kautta. Myymälästä löytyy SPR:n myyntipiste, jonka tuotot menevät suoraan Suomen Punaiselle Ristille.

“Olemme innoissamme yhteistyöstä Minimossenin kanssa”, kertovat Vaasan SPR-kirpputorin toimialapäällikkö Maarit Rintamäki ja mediavastaava Maaya Ratsuk.

Ann Bäck

Ann Bäck

Ann Bäck suunnittelee kestäviä tuotteita koteihin. Kestävyys, eettisyys ja tuotannon pitäminen lähellä ovat tärkeitä asioita hänelle.

Minimossenilla Ann Bäck myy mm. kompostoituvia tiskirättejä. Hän on innoissaan yhteistyöstä, ja kuvailee kierrätysgalleriaa ”pienenä kultajyvänä siistissä pakkauksessa ja hyvällä ideologialla”.

Maria Nabb

New & Old by Maena

New&old by Maena on Maria Nabbin oma yritys. Hän aloitti jo lapsena omien vaatteiden suunnittelun ja muotoilun. ”Olen ongelmanratkaisija ja rakastan sitä tunnetta kun saan käyttää luovuutta, miettiä uusia mahdollisuuksia ja kierrättää materiaalia” Maria Nabb sanoo.

Minimossenilla hän myy vaatteita ja asusteita, jotka on tehty vanhoista tekstiileistä.

Design Kaje

Design Kaje

Rakkaus vanhoihin esineisiin ja niiden tarinoihin yhdistettynä pohjalaiseen hulluuteen synnytti Design Kajen tuunausdesigntuotteet. Huonekalumuotoilija ja sisustussuunnittelija Jenni Kaustinen antaa vanhoille esineille uuden elämän.

Minimossenilla Design Kaje myy yllättäviä kierrätettyjä esineitä, kuten valaisimia vanhoista pöytäpuhelimista, kaiuttimia kirjoista ja koruja posliinista.

Minimossen_MG_7131

Meille yrittäjäksi?

Meiltä löytyy erilaisia vaihtoehtoja yrittäjille, vuokrata voi niin yksittäisen hyllyn kuin isomman myyntitilan. Tällä hetkellä haetaan yrittäjiä kunnostamaan ja myymään erityisesti polkupyöriä, urheiluvälineitä, lasten leikkikaluja ja elektroniikkaa. Yrittäjillä täytyy olla y-tunnus ja pieni toimintasuunnitelma.

Palvelupäällikkömme Seppo Ruostekoski 010 320 7660 antaa lisää tietoa.

Minimossenin henkilökunta

Jannika Myllyniemi

Jannika Myllyniemi

Iloinen ja reipas Jannika Myllyniemi palvelee sinua kassalla ja auttaa lajittelussa Minimossenin hyötykäyttöasemalla.

Tuulia Peltola

Tuulia Peltola

Kahvilan toiminnasta vastaa ihana Tuulia Peltola, joka tarjoilee suussasulavia herkkuja ja maukkaita lounaskeittoja.

Café Minimossen

Inspiroidu kahvilassamme

Lapsiystävällisessä kahvilassamme on tarjolla suussasulavia herkkuja ja tuoretta kahvia. Arkisin klo 11-14 tarjoamme maidotonta ja gluteenitonta kasviskeittoa, joka on valmistettu omassa keittiössämme. Kerran viikossa on listalla kana- tai kalakeittoa. Lounaslistan löydät Facebooksivultamme.

Stormossenin kotisivulle »

Minimossen Instagramissa