Minimossen_MG_2593web2

Minimossen

Minimossen kierrätysgalleria on avattu Isolahdessa Vaasassa

Aukioloajat: tiistaista perjantaihin klo 10-18 sekä lauantaisin klo 10-15.
Osoite: Muurahaistie 1

Vastuullisuus on elämäntapana aika jees

Mahtavaa, että luet tätä tekstiä! Se tarkoittaa, että sinua kiinnostaa shoppailla fiksummin. Kierrätysgalleria Minimossenin tavoite on tehdä kierrätyksestä ja vastuullisesta elämäntavasta mahdollisimman mukavaa ja helppoa. Vastuullisuus ei tarkoita kaikesta luopumista, vaan parempia valintoja.

Minimossen syntyi jäteyhtiö Stormossenin halusta pysäyttää käyttökelpoisen tavaran päätyminen poltettavaksi. Stormossen poimii jätevirrasta ehjät tavarat kierrätysgallerian yrittäjien hyödynnettäviksi. Minimossenissa tavarat saavat uuden elämän yrittäjien myyntipisteissä joko sellaisenaan, tuunattuina ja korjattuina. Minimossenin yrittäjiä ovat Repop Vintage, Eden Flowers ja Yesterday Once More.

Osa tavaravirrasta ohjataan myös suoraan hyväntekeväisyyteen yhteistyökumppaneidemme kautta. Minimossenilta löytyy SPR:n myyntipiste, jonka tuotot menevät suoraan Suomen Punaiselle Ristille. Osa tavaroista päätyy tarvitseville myös Hope ry:n kautta.

Vanha on uusi uusi

Minimossen on rakkaudella huollettujen persoonallisten tavaroiden aarreaitta. Täältä löytyy aina jotakin uutta, etsit sitten jotakin kivaa kotiisi tai itsellesi. Tai ehkä haluat vain istahtaa hetkeksi nauttimaan kierrätysgallerian tunnelmasta nauttien samalla kupin kahvia? Minimossen on paikka, jossa saa shoppailla ja nautiskella hyvällä omallatunnolla.

Kierrätysmyymälän lisäksi Minimossen tarjoaa elämyksiä ja tietoa tapahtumien, neuvonnan ja työpajojen muodossa. Minimossenilla on mahdollista vuokrata pop-up -tilaa omalle projektille, tai vaikka järjestää työpajoja. Kuukausittain vaihtuva teema näkyy kierrätysgallerian toiminnassa ja tapahtumissa.

Ja mitä olisikaan ostoskeskus ilman kahvilaa! Tänne voit tulla nauttimaan viihtyisästä kahvihetkestä yksin tai ystävien kanssa. Kahvila tarjoaa vastuullisesti tuotettuja herkkuja.

Entistä helpompaa lajittelua!

Rikkinäinen puhelin, tai se jo viime vuonna käyttökelvottomaksi todettu paistinpannu? Tuo ne meille. Entä se täysin käyttökelpoinen, mutta vähän pieneksi jäänyt neule, tai se lahjaksi saatu, kaapin pohjalle unohtunut kristallivaasi? Tänne meille vaan molemmat. Otamme vastaan ehjiä ja käyttökelpoisia tavaroita. Minihyötykäyttöasemalla lajittelu onnistuu helposti ostosreissun yhteydessä! Paikalla on aina reipas ja iloinen Stormossenin lajitteluasiantuntija antamassa hyviä vinkkejä ja opastamassa lajittelussa.

Minihyötykäyttöasema vastaanottaa kotitalouksien tuottamaa jätettä, kuten puuta (alle metrin pätkät), poltettavaa jätettä, muovipakkauksia, metallia, lasipakkauksia, keräyspaperia, kartonkipakkauksia, tekstiilejä, keramiikkaa, kaakeleita, ikkunalasia, pieniä sähkölaitteita ja vaarallista jätettä. Otamme vastaan myös hyväkuntoisia ja kierrätettäviä tavaroita, kuten leikkikaluja, astioita, koriste esineitä, taloustavaroita, vaatteita, kenkiä ja asusteita. Lahjoitetut tavarat kunnostetaan ja myydään täällä kierrätysgalleriassa. Osa tuotosta ohjataan hyväntekeväisyyteen. Saat tuoda sen verran tavaraa kuin mitä itse pystyt kantamaan sisään (enintään 0,5 m³). Asiakaskorttisi skannataan käynnin yhteydessä. Lajittelu on ilmaista lukuun ottamatta poltettavaa jätettä, joka maksaa yhden käynnin asiakaskortilta.

Meidän kaikkien juttu

Meitä yhdistää kiinnostus vastuullisuuteen ja kestävään kehitykseen. Haluamme innostaa kestävämpään elämäntapaan ja luoda paikan, jonne on mukava tulla. Meistä on kivaa toimia vastuullisen kuluttamisen parissa ja antaa asiakkaillemme käytännön kokemuksia ja vinkkejä ekoelämästä.

Tervetuloa meille!