Kierrätysgalleria Minimossen

Tervetuloa meille

Kierrätysgalleria Minimossen on Suomen ensimmäinen vastuulliseen kuluttamiseen kannustava ja inspiroiva ostospaikka, jossa myydään kierrätettyjä tuotteita. Minimossen on rakkaudella huollettujen persoonallisten tavaroiden aarreaitta. Minimossenin takana on jäteyhtiö Stormossen.

Lajittele ostosreissun yhteydessä

Otamme vastaan jätettä

Otamme vastaan poltettavaa jätettä, puuta, muovi-, lasi- ja kartonkipakkauksia, metallia, paperia, keramiikkaa, kaakeleita, ikkunalasia, pieniä sähkölaitteita ja vaarallista jätettä. Voit myös lahjoittaa ehjiä ja hyviä tavaroita. Suuret määrät jätettä tai isot tavarat, kuten huonekalut, viedään Sammonkadun hyötykäyttöasemalle.

AJANKOHTAISTA

Maaliskuun poikkeavat aukioloajat

Uudistamme toimintaamme. Maaliskuussa olemme auki vain viikonloppuisin seuraavasti:
Pe 26.2. klo 10-16
La 27.2. klo 11-15
Su 28.2. klo 11-15
La 6.3. klo 11-15
Su 7.3. klo 11-15
La 13.3. klo 11-15
La 20.3. klo 11-15
La 27.3. klo 11-15
Café Minimossen on suljettu, mutta kahvia ja pullaa voi ostaa myymälän puolelta. Uudistettu Minimossen avataan taas normaalein aukioloajoin tiistaina 30.3.

Me Minimossenilaiset

Repop Vintage, Martti Kass ja Stacey Thomas

Repop Vintage

Repop-vintage myy tuunattuja ja korjattuja huonekaluja, valaisimia ja sisustusesineitä. Repopin liikkeestä löytyy lisäksi erillinen osio 60-70 -luvun huonekaluille ja valaisimille.

Yrityksen omistavat Martti Kass ja Stacey Thomas, jotka haluavat kunnioittaa vanhojen mestareiden käsityöosaamista.

Eden flowers, Jennie McCrea

Eden Flowers

Eden Flowers-kukkakaupan upeiden kimppujen ja asetelmien takana on Jennie McCrea. Intohimolla, taidolla ja tiedolla hän haluaa tuoda kukkiensa kautta iloa ihmisille.

Minimossenilla Jennie myy kukka-asetelmien ja kimppujen lisäksi myös kierrätettyjä vaaseja, ruukkuja ja muuta lahjatavaraa.

Ida Österholm

IDABIDA Vintage

Vintage-vaatteita myyvän IDABIDA Vintagen takana on graafisen suunnittelun opiskelija Ida Österholm, joka rakastaa värejä ja erilaisia kuoseja.

IDABIDA on äidiltä saatu lempinimi. Kierrätys ja ekologisuus ovat Idalle tärkeitä arvoja, ja hänen mottonsa kuuluukin: Reduce, Reuse, Recycle.

Minimossen x SPR, Maarit Rintamäki ja Maaya Raatsuk

Minimossen x FRK

Osa Stormossenin tavaravirrasta ohjataan myös hyväntekeväisyyteen Minimossenin yhteistyökumppaneiden kautta. Myymälästä löytyy SPR:n myyntipiste, jonka tuotot menevät suoraan Suomen Punaiselle Ristille.

“Olemme innoissamme yhteistyöstä Minimossenin kanssa”, kertovat Vaasan SPR-kirpputorin toimialapäällikkö Maarit Rintamäki ja mediavastaava Maaya Ratsuk.

Ann Bäck

Ann Bäck

Ann Bäck suunnittelee kestäviä tuotteita koteihin. Kestävyys, eettisyys ja tuotannon pitäminen lähellä ovat tärkeitä asioita hänelle.

Minimossenilla Ann Bäck myy mm. kompostoituvia tiskirättejä. Hän on innoissaan yhteistyöstä, ja kuvailee kierrätysgalleriaa ”pienenä kultajyvänä siistissä pakkauksessa ja hyvällä ideologialla”.

Tina Österholm

My Edge

Todellinen ekoteko on jo olemassa olevien tavaroiden huoltaminen sen sijaan, että heittäisi ne pois. My Edge teroittaa veitsiä, saksia ja työkaluja.

Tuo teroitettavat tavarat meille, niin poikansa yritystä pyörittävä Tina Österholm tekee niistä kuin uudet. My Edge myös myy käytettyjä ja teroitettuja veitsiä, saksia ja työkaluja.

Stefan Ingi

Wasa Skate Corner

Wasa Skate Corner teroittaa ja korjaa luistimia sekä myy kaikkea urheiluun ja vapaa-aikaan liittyvää kierrätettyä ja korjattua tavaraa.

Kierrätys ei ole uusi juttu Stefan Ingille, joka aloitti yritystoiminnan jo viisi vuotta sitten. ”Jääkiekko on aina ollut lähellä sydäntä, joten tämä oli helppo valinta. Lapsiperheet tulevat mielellään hakemaan käytettyä tavaraa, ja samalla saan vaihdoissa lapsille pieneksi jääneitä varusteita.”

Natalia Ivacheva

PSR Palvelu

Sisustustavarat ja lastenvaatteet saavat PSR Palvelun käsissä uuden elämän Minimossenilla.

Natalia Ivacheva päätyi kierrätysgallerian yrittäjäksi, koska halusi kokeilla jotakin uutta. ”Kierrätys ja ekologisuus ovat tärkeitä asioita minulle. On hienoa tuntea tekevänsä hyvää, kun vanha tavara löytää uuden kodin.”

Design Kaje

Design Kaje

Rakkaus vanhoihin esineisiin ja niiden tarinoihin yhdistettynä pohjalaiseen hulluuteen synnytti Design Kajen tuunausdesigntuotteet. Huonekalumuotoilija ja sisustussuunnittelija Jenni Kaustinen antaa vanhoille esineille uuden elämän.

Minimossenilla Design Kaje myy yllättäviä kierrätettyjä esineitä, kuten valaisimia vanhoista pöytäpuhelimista, kaiuttimia kirjoista ja koruja posliinista.

Minimossen_MG_7131

Meille yrittäjäksi?

Meiltä löytyy erilaisia vaihtoehtoja yrittäjille, vuokrata voi niin yksittäisen hyllyn kuin isomman myyntitilan. Tällä hetkellä haetaan yrittäjiä kunnostamaan ja myymään erityisesti polkupyöriä, urheiluvälineitä, lasten leikkikaluja ja elektroniikkaa. Yrittäjillä täytyy olla y-tunnus ja pieni toimintasuunnitelma.

HR-päällikkömme Jenni Riekkinen 010 320 7606 antaa lisää tietoa.

Stormossenin kotisivulle »

Minimossen Instagramissa