Höghus-radhus

Taloyhtiöt

Taloyhtiöissä, joissa on vähintään viisi asuntoa, tulee olla käytössä seuraavat jätehuoltomääräysten mukaiset jäteastiat:

 • Biojäte
 • Sekajäte (poltettava jäte)
 • Paperi
 • Lasipakkaukset
 • Metalli
 • Paristot
 • Muovipakkaukset
 • Kartonkipakkaukset

Biojätteen ja pakkausjätteiden (metalli-, lasi-, muovi- ja kartonkipakkausten) sekä paristojen kuljetuksista vastaa Stormossen. Stormossen hoitaa myös kuljetuksiin liittyvän asiakaspalvelun ja laskutuksen. Mikäli taloyhtiön asukas huomaa epäkohtia tyhjennyksiin liittyen, häntä pyydetään ilmoittamaan asiasta isännöitsijälle tai taloyhtiön hallituksen puheenjohtajalle, joka ottaa yhteyttä Stormosseniin logistiikka@stormossen.fi tai 010 320 7676.

Sekajätteen (poltettava jäte) ja paperin kuljetuksen taloyhtiö järjestää edelleen itse.

Vaarallinen jäte, sähkö- ja elektroniikkaromu sekä suuret esineet viedään hyötykäyttöasemalle. Jokaisella kotitaloudella on oikeus Stormossenin asiakaskorttiin ja sen myötä rajattomaan määrään käyntejä hyötykäyttöasemalla. Kotitalouksien asiakaskortin voi tilata tällä lomakkeella. Taloyhtiön yhteisiä, esim. yhteisten tilojen siivouksesta tai remontista johtuvia jätteitä saa tuoda hyötyköttöasemille vain taloyhtiön asiakaskortilla, jonka voi tilata tämän linkin kautta.

Ilmoittakaa aina Stormossenille uusista taloyhtiöistä tai isännöitsijän vaihdosta. Sähköposti: info@stormossen.fi tai puh. 010 320 7600.

Tyhjennysvälit

Stormossenin käyttämät oletustyhjennysvälit kaikissa taloyhtiöissä ovat seuraavat:

 • Biojäte: 2 viikkoa
 • Muovi- ja kartonkipakkaukset: 2 viikkoa
 • Metalli- ja lasipakkaukset: 4 viikkoa
 • Paristot: 16 viikkoa

Mikäli huomaatte, että tyhjennysvälit eivät ole teidän taloyhtiöllenne optimaaliset, taloyhtiön isännöitsijän tai hallituksen puheenjohtajan tulee olla yhteydessä Stormossenin logistiikkaosastoon logistiikka@stormossen.fi. Ilmoittakaa taloyhtiön nimi, osoite, isännöitsijän tai yhteyshenkilön nimi sekä toivotut tyhjennysvälit.

Lukituilla jätepisteillä käytetään koodillisia avainkoteloita avaimille, joiden avulla kuljettajat pääsevät sisään jätepisteelle. Avainkotelon saa ottamalla yhteys Stormosseniin.

Lajittelu on järkevää ja säästää rahaa

Noin neljännes rivi- ja kerrostalojen sekajätteestä (poltettavasta jätteestä) on väärin lajiteltua biojätettä, jota lajittelemalla säästää sekä ympäristöä että rahaa. Suurin osa sekajätteestä on kuitenkin muovi- ja kartonkipakkauksia, joiden tehokas lajittelu vähentää selkeästi kalleimman jätelajin, eli sekajätteen tyhjennyksen tarvetta. Näin kiinteistö pystyy vähentämään jätehuollon kokonaiskustannuksia.

Tarjoamme tarvittaessa taloyhtiön hallitukselle ja asukkaille ilmaista jätehuollon neuvontaa. Ottakaa yhteys Stormossenin asiakaspalveluun, jos haluatte tilata neuvontaa.

Paperisia biojätepusseja biojätteen lajittelua varten voi hakea monesta eri paikasta. Tältä sivulta löydät paikat, joista voit hakea ilmaisia biojätepusseja. Isännöitsijä voi myös hakea isompia määriä paperisia biojätepusseja Stormossenin hyötykäyttöasemalta Koivulahdessa.

Tyhjennys- ja muut hinnat löytyvät jätelautakunnan hyväksymästä taksasta.

Lajittelun ja tyhjentämisen helpottamiseksi

Tarkistakaa, että jätepiste ja jäteastiat ovat helposti saavutettavissa sekä asukkaille että astioita tyhjentävälle jäteauton kuljettajalle. Tarkistakaa myös, että jäteastioiden ympärillä on tarpeeksi tilaa. Huomioittehan, että pihatien, jätepisteen ja jäteastioiden kunnossapito, esim. hiekottaminen, lumen luonti, jään irrottaminen ja astiaan jäätyneen jätteen sulattaminen ovat kiinteistönhaltijan vastuulla. Jos jäteastiaa ei ole mahdollista tyhjentää perimme jätehuoltomääräysten taksan mukaisesti hukkanoutomaksun turhasta käynnistä.

Lajittelun kannustamiseksi on tärkeää, että jätepiste on siisti ja puhdas. Stormossen pesee biojäteastiat kaksi kertaa vuodessa ilman erillistä kustannusta. Muut pesut taloyhtiö voi suorittaa itse, tai tilata Stormossenilta maksua vastaan. Tarkistakaa, että asiatonta jätettä ei jätetä jätepisteelle.

Opastakaa asukkaita jätteiden lajittelussa, erityisesti uusia asukkaita. Kertokaa mitkä jätteet kuuluvat kiinteistön omiin jäteastioihin ja mitkä jätteet viedään hyötykäyttöasemalle. Tarvittaessa asukkaille voidaan jakaa Stormossenin lajitteluohjeet, joita voi tilata Stormossenin asiakaspalvelusta. Saatavilla on myös seinään kiinnitettävä lajitteluohje kuvineen sekä uusia jäteastiatarroja.

Tilaa lajittelutaulu jätepisteelle

Halutessanne voitte tilata jätepisteelle kestävän alumiinikomposiitista valmistetun lajittelutaulun omakustannushintaan Stormossenilta.

 • 900 x 700 mm: 100€ (alv 0 %)
 • 1500 x 1000 mm: 160€ (alv 0 %)

Lisätietoa lajittelutaulusta viestinta@stormossen.fi