kerrostalot ja rivitalot

Rivi- ja kerrostalot

Taloyhtiöissä, joissa on viisi asuntoa tai useampia, on jätehuoltomääräysten mukaiset jäteastiat:

  • Biojäte
  • Poltettava jäte
  • Paperi
  • Lasipakkaukset
  • Metalli
  • Paristot

Kiinteistöllä voi olla myös seuraavat jäteastiat:

  • Muovipakkaukset
  • Kartonkipakkaukset

Ottakaa yhteyttä jätteenkuljetusyhtiöön jos haluatte aloittaa muovi- ja kartonkipakkausten keräyksen.

Vaarallinen jäte, sähkö- ja elektroniikkaromu sekä suuret esineet viedään hyötykäyttöasemalle. Jokaisella kotitaloudella on oikeus Stormossenin asiakaskorttiin ja sen myötä rajattomaan määrään käyntejä hyötykäyttöasemalla.

Lajittele biojätteet ja säästä rahaa

Neljännes rivi- ja kerrostalojen poltettavasta jätteestä on väärin lajiteltua biojätettä. Tehostamalla biojätteen lajittelua kiinteistö pystyy vähentäämään jätehuollon kokonaiskustannuksia. Biojätteen käsittelymaksu on 70 €/tonni (alv 0 %). Poltettavan jätteen käsittelymaksu on 133 €/tonni (alv 0 %).

Paperipusseja biojätteelle ja pusseille tarkoitettuja telineitä saa hakea hyötykäyttöasemilta tai kansalaisinfosta Vaasassa ja Vähäkyrössä. Biojätepusseja voi hakea myös Ekosoppi-kaupasta sekä SPR Kirppikseltä Vaasan keskustassa. Ota yhteyttä jätteenkuljetusyhtiöön jos haluatte ruskeita paperipusseja biojätteelle omalle jätepisteelle tai muuhun paikkaan kiinteistöllä.

Tietoa isännöitsijälle ja taloyhtiölle

Ilmoita aina Stormossenille uusista taloyhtiöistä tai isännöitsijän vaihdosta. Puh 010 320 7610 tai info@stormossen.fi.

Tarkista, että jätepiste ja jäteastiat ovat helposti saavutettavissa sekä asukkaille että astioita tyhjentävälle jäteauton kuljettajalle. Tarkista myös, että jäteastioiden ympärillä on tarpeeksi tilaa.

Tarkista, että jäteastioiden lukumäärä ja koko sekä tyhjennysvälit vastaavat kiinteistön tarpeita. Tarkista, että jätepiste on siisti ja puhdas. Biojäteastia pestään tarvittavan usein ja on siisti, mikä kannustaa asukkaita lajittelemaan biojätettä.

Opasta asukkaita jätteiden lajittelussa, erityisesti uusia asukkaita. Kerro mitkä jätteet kuuluvat kiinteistön omiin jäteastioihin ja mitkä jätteet viedään hyötykäyttöasemalle. Tarvittaessa asukkaille voidaan jakaa Stormossenin lajitteluohjeet. Tilaa lajitteluohjeet kotitalouksien lajitteluneuvonnasta numerosta 010 320 7676. Tarkista, että asiatonta jätettä ei jätetä jätepisteelle.

Selkeät ohjeet jätepisteellä jätteiden lajittelusta ja siitä, mitä astioihin saa laittaa helpottavat lajittelua. Jätelaji ilmoitetaan selkeästi jäteastioihin liimatulla tarralla. Jätteenkuljetusyhtiö vastaa kysymyksiin liittyen tarroihin.