Skolbesök

Kouluille

Kestävä kehitys osana koulun arkea

Vuosittain jokainen suomalainen tuottaa yli 500 kg jätettä. Järkevintä on ehkäistä jätteen syntyminen ja uusiokäytön edistäminen. Jätteiden lajittelu ja materiaalien kierrätys ovat myös tärkeää toimintaa kestävän tulevaisuuden kannalta. On tärkeää, että koulut tekevät työtä kestävän kehityksen puolesta ja edistävät kestävää elämäntapaa.

Opetusmateriaalia

Uutuus! Mobiilipeli yläkouluille

Olemme kehittäneet yläkoulun opetukseen suunnatun mobiilipelin, jossa pohditaan jätteiden käsittelyn ja oman toimintamme merkitystä kestävän elämäntavan saavuttamisessa sekä sitä kautta tulevaisuuden turvaamisessa. Peli on rakennettu Seppo-pelillisyysalustalle ja sitä voi pelata puhelimella, tabletilla tai tietokoneella. Täältä löydät ohjeet pelin lataamiseen ja pelaamiseen luokassa.

Apua opetukseen

Ideoita ympäristökasvatukseen on opettajan opas, joka sisältää hauskoja ja opettavaisia tehtäviä ja projekteja. Tehtäviä löytyy kaikenikäisille oppilaille.

Olemme myöskin koostaneet teille esitysmateriaalia, jota voitte käyttää opetuksen tukena:

Lajittelu ja kierrätys lk 1-3

Lajittelu ja kierrätys lk 4-6

Lajittelu ja kierrätys lk 7-9

Täältä voit tilata luokallesi tuottajayhteisön Kierrätyksen sankarit-tehtäväkirjan ilmaiseksi. Kirja sopii parhaiten 3- ja 4-luokkalaisille.

Esikoululaisille

Tarjoamme edelleen esikoululaisille sopivaa Dani ja kadonnut kaatopaikka-satukirjaa ja yhteen kuuluvaa tehtäväkirjaa. Ota yhteyttä ympäristökasvattajaan jos haluat tilata materiaalit tai vierailun eskariryhmällesi: sini.hemming@stormossen.fi.

Kampanjat

Seudun muiden jäteyhtiöiden kanssa Stormossen järjestää vuosittain kaksi peruskoulujen oppilaille suunnattua kampanjaa.

  • Kierrätyssankarit, luokka 4
  • Vaarallinen jäte, luokat 7-9

Kierrätyssankarit-kampanjassa oppilaita kehotetaan lukemaan uutisia jätehuollosta, askartelemaan kierrätysmateriaalista, keräämään roskia luonnosta ja pitämään tavaranvaihtopäivä. Kampanja järjestetään keväisin.

Vaarallinen jäte-kampanja on suunnattu yläkoululaisille. Oppilaat oppivat tunnistamaan ja käsittelemään vaarallista jätettä. Tällä tavalla toivomme, että oppilaat oppivat huomioimaan ympäristöään ja ymmärtämään vastuullisuuden ja ympäristötietoisuuden merkityksen. Kampanja järjestetään syksyisin.

Haluaako luokkanne olla mukana?

Ennen kampanjaa lähetämme infoa kouluille. Opettajat ilmoittavat mukaan ne luokat, jotka haluavat osallistua. Osallistuminen ei maksa mitään. Kaikille osallistujille jaetaan pieni palkinto ja lisäksi arvomme osallistujien kesken pääpalkinnon.

Kysyttävää?

Jos haluat lisätietoa koulukampanjoista, ota yhteyttä ympäristökasvattajaan: sini.hemming@stormossen.fi