Mobiilipelit Seppo-pelialustalla

Stormossen on kehittänyt kaksi Seppo-pelillisyysalustalle rakennettua oppimispeliä, joiden teemana on kestävä kehitys, lajittelu ja kierrätys.

Kierros kierrätyksen saarella on suunnattu luokille 3-6 ja Fight for future luokille 7-9. Varaa molempien pelien pelaamiseen vähintään oppitunnin (45 min.) verran aikaa. Pelin ohjaajana sinun tulee perehtyä peliin ja lukea ohjeet ennakkoon. On myös hyvä tehdä jonkin verran etukäteisvalmisteluja ennen pelituntia. Jos tarvitset apua pelin käyttöön voit ottaa yhteyttä ympäristökasvattajaan: Sini Hemming sini.hemming@stormossen.fi tai 010 320 7647. Seppo-sivustolta löytyy myös ohjeita pelin hallintaan.

Näin saat oppimispelin käyttöösi

Peli ladataan Seppo-kaupasta. Saadaksesi materiaalit maksutta käyttöösi tarvitset aktivointikoodin, joka on stormossen.

  1. Mene Seppo:n kauppaan: https://play.seppo.io/newshop/shop
  2. Siirry sivun alalaitaan ja valitse ”Etsi pelejä/ Find games”
  3. Syötä kenttään aktivointikoodi stormossen. Samalla koodilla saat näkyviin kaikki Stormossenin tuottamat pelit.
  4. Valitse haluamasi peli ja toimi alustan ohjeiden mukaan.

Huom! Jos olet ladannut pelin yli vuosi sitten, peli tulee ladata uudestaan.

Pelaajien kannattaa käyttää älypuhelinta tai tablettia. Pelit toimivat myös tietokoneella. Selaimeksi sopivat esimerkiksi Chrome, Safari ja Firefox. Opettaja voi käyttää ohjaajan näkymää joko tietokoneella tai tabletilla. Peliä voi pelata myös Seppo-sovelluksessa. Pelaajat lataavat Seppo-applikaation puhelimensa sovelluskaupasta ja toimivat tämän jälkeen samojen ohjeiden mukaan kuin selaimessa pelattaessa.

Katso myös tarkemmat ohjeet

Opettajan kannattaa tutustua tehtäviin etukäteen ja lukea pelin säännöt sekä ohjeet ohjaajalle, jotka löytyvät vasemmalta kirjasymbolin alta. Itse pelaamiseen on hyvä varata minimissään yksi oppitunti, joten etukäteisvalmistelut kannattaa tehdä ennen pelituntia.

Pelaamiseen tarvittavat tiedot (PIN-koodi) löytyvät vasemmalta ”Lisää peli henkilöt” -osiosta. Pelaajat kirjautuvat peliin osoitteessa: play.seppo.io –> kirjaudu pelaajana
Anna PIN-koodi pelaajille. Voit myös luoda joukkueet määrittämällä jokaiselle joukkueelle nimen ja salasanan.

Käynnistä peli oikeasta yläkulmasta ”play” -napista.

Katso video pelin aloittamisesta ja pelaajien lisäämisestä.

Tehtävien arviointi

Suurin osa tehtävistä on automaattisesti arvioituvia. Mikäli pelissä on pelin ohjaajan arvioitava tehtävä, tieto löytyy ”Ohjeet opettajalle” -osiosta ja arviointiohjeet kyseisen tehtävän ohjeistuksesta. Pelin kuluessa voit halutessasi antaa palautetta pelaajille tai kommunikoida chat-toiminnon kautta. Jos et ole tyytyväinen ryhmän vastaukseen, voit pyytää siihen täsmennystä. Voit myös sulkea ja piilottaa tehtävän.

Katso video vastausten arvioinnista.

Oppilaat näkevät saamansa pisteet sekä oikeat ja väärät vastaukset. Oppilaiden pisteet näkyvät myös pelin ohjaajalle. Oppilaiden tuotokset löytyvät pelin jälkeen arkistosta.

Mukavia pelihetkiä!