Vaatteet ja tekstiilit

Käyttökelpoiset ehjät ja puhtaat vaatteet voit viedä kaikkien hyötykäyttöasemien ja joidenkin ekopisteiden vaatekeräykseen. Alueemme ekopisteet, joissa on vaatekeräyskontti löydät UFF:in kartalta syöttämällä paikkakunnan nimen. Huom! Linkkiä klikkaamalla siirryt toiselle sivustolle.

Avustusjärjestöt, kuten Pelastusarmeija, Toivon tähti ja Punainen Risti vastaanottavat myös tekstiilejä ja vaatteita. Yksi vaihtoehto on vuokrata kirppispöytä ja myydä vaatteita ja muuta irtaimistoa seudun kirppiksillä.

Vaatejätteen vähentämiseksi kannattaa miettiä omia kulutustottumuksiaan. Korjaa, kunnosta ja kierrätä hankkimasi vaatteet. Tee vanhoista vaatteista ja kankaista siivousrättejä ja matonkuteita. Hävitettävät vaatteet ja tekstiilit kuuluvat poltettavaan jätteeseen.

Voit myös kysyä eläinjärjestöiltä, kuten Koiratarha Kulkurilta, tarvitsevatko he peittoja, mattoja tai pyyhkeitä eläimille alustaksi.

Tekstiilijätteen materiaalikierrätyksen mahdollisuuksia kehitetään jatkuvasti esim. Telaketju-hankkeen avulla ja tulevien vuosien aikana tekstiilikuitujen kierrätystä tehostetaan Suomessa. Huom! Klikkamalla linkkiä siirryt toiselle sivustolle.