Tule mukaan biojätejengiin!

Päätös on tehty. Ensi syksystä lähtien suurimman osan Stormossenin toiminta-alueella (Vaasa, Mustasaari, Vöyri, Isokyrö, Maalahti ja Korsnäs) sijaitsevista omakotitaloista on kerättävä biojätteet erikseen. Vaasan seudun jätelautakunta päätti asiasta 3.5.2022.

Biojätteen erilliskeräys on osa Vaasan seudun, Suomen ja Euroopan tavoitetta, jonka tarkoituksena on lisätä materiaalinkierrätystä. Uusi jätelaki astui voimaan viime kesänä. Uuden jätelain mukaan materiaalin kierrätysasteen tulee olla 65 prosenttia vuoteen 2035 mennessä. Tavoitteena on Stormossenin toiminta-alueella lisätä nykyistä 35 prosentin kierrätysastetta 65 prosenttiin jo vuoteen 2030 mennessä. Yhdessä saavutamme tavoitteet.

Biojätteestä tuotetaan kompostimultaa ja biokaasua Stormossenilla. Nurmikkomultaa on myynnissä 4.5.2022 alkaen ja puutarhamultaa on myynnissä 11.5.2022 alkaen. Stormossenin BIG-biokaasua myydään joka kuukausi ennätysmääriä. Maaliskuussa tankkausten määrä oli 1612 tankkausta ja huhtikuussa 1761 Stormossenin BIG-asemilla Koivulahdessa ja Runsorissa.  Kiitos kaikille, jotka ajavat paikallisella biokaasulla.

Klikkaamalla tätä ulkoista linkkiä, pääset lukemaan miten Vaasan seudun jätelautakunnan päätös vaikuttaa sinuun.