Gastor on nyt BIG Biokaasu

Stormossenin biokaasubrändi Gastor muuttuu BIG Biokaasuksi maanantaina 19.10.

Stormossen on valmistanut ja myynyt paikallista Gastor-biokaasua vuodesta 2017 sekä Vaasan kaupungin paikallisliikenteen linja-autoille että yksityisasiakkaille.

Nyt kolme suomalaista jäteyhtiötä, Stormossen, Pirkanmaan Jätehuolto ja Etelä-Karjalan Jätehuolto, ovat perustaneet yhteisen BIG Biokaasu -brändin. Pian BIG Biokaasu -tankkausasemien ketju yltää halki Suomen Vaasasta Lappeenrantaan. Tankkausasemat tunnistaa valkoisesta omenankarasta.

Kampanjahinta kaksi viikkoa kahdella asemalla

Stormossenin BIG Biokaasu -tankkausasemat sijaitsevat Vaasan pohjoisen ja eteläisen sisääntuloväylän yhteydessä. Toinen on osoitteessa Stormossenintie 3 (10 km Vaasasta pohjoiseen) ja toinen ABC Kiitokaaressa (10 km Vaasasta etelään).

Kahden viikon ajan asiakkaat saavat tankata alennettuun erikoishintaan 0,99 €/kg, mikä vastaa bensiinin hintaa 0,63 €/ltr (erikoishinta ei koske Gastor -sopimusasiakkaita). Kampanjaetu on voimassa maanantaista 19.10. sunnuntaihin 1.11. saakka.

BIG Biokaasu on puhdas paikallinen liikennepolttoaine

Biokaasu on uusiutuva, paikallisesti tuotettu liikennepolttoaine. Vaasan seudulla Stormossen, Pirkanmaalla Pirkanmaan Jätehuolto ja Etelä-Karjalassa Etelä-Karjalan Jätehuolto valmistavat BIG Biokaasua omissa biokaasulaitoksissaan kunkin alueen paikallisista biohajoavista jätteistä, kuten kotitalouksien biojätteistä ja jätevedenpuhdistamojen lietteistä.

Laskentatavasta riippuen biokaasun käyttö vähentää liikenteen kasvihuonepäästöjä jopa 90 % bensiiniin tai dieseliin verrattuna. Biokaasu on 100 % uusiutuva energiamuoto, sillä se valmistetaan eloperäisistä raaka-aineista.

Lajittelemalla kotona biojätteesi tuotat lisää puhdasta energiaa maanteille. Tehdään siis yhdessä paikallisia tekoja, joilla on valtakunnallisia vaikutuksia. Ympäristöön ja tulevaisuuteen.

Tavoitteena valtakunnallinen biokaasun tankkausasemien ketju

Stormossen on perustamisestaan saakka toiminut alalla edelläkävijänä ja kokeillut uusia ideoita ennakkoluulottomasti. Niinpä talouspäällikkö Håkan Hagberg kuunteli kiinnostuneena, kun alkuvuodesta 2019 Pirkanmaan Jätehuollon liiketoiminta- ja talousjohtaja Jarkko Nissinen heitti ilmoille ajatuksen kunnallisten jäteyhtiöiden yhteisestä maanlaajuisesta biokaasun jakeluketjusta.

– Ajatus oli, että yhteisen brändin avulla olisi helpompi saavuttaa tunnettavuutta. Kun yksi jäteyhtiö mainostaa biokaasua alueellaan, myös muut ketjun jäteyhtiöt hyötyvät siitä, Hagberg sanoo.

Hän ehdotti, että Stormossen, Pirkanmaan Jätehuolto ja Etelä-Karjalan Jätehuolto menisivät ensimmäisinä saman ketjun alle kolmistaan. Muiden on helppo liittyä valmiiseen konseptiin myöhemmin.

– Sillä tiellä nyt olemme. Ensimmäiset BIG-biokaasuasemat on avattu Vaasan seudulla ja Etelä-Karjalassa. Pirkanmaalla ensimmäinen asema avataan ensi vuoden alussa. Parin vuoden sisällä BIG-asemia on jo yhdeksän.

BIG-brändin haltijoiksi toivotetaan lisää yhteistyökumppaneita. Tavoitteena on valtakunnallinen biokaasun tankkausasemien ketju.