Vuorovaikutus ja viestintä

Vuonna 2018 uusittiin Stormossenin brändiviesti ja graafinen ohjeisto. Uusi brändi otettiin käyttöön keväällä 2019. Ydinviestimme mukaan Stormossen on aktiivinen ympäristöalan toimija, joka haluaa ja uskaltaa vaikuttaa. Stormossen kannustaa asukkaita vastuulliseen elämäntapaan tuottamalla toimivia ja helppokäyttöisiä ympäristöhuollon palveluja. Stormossenin vahvuus on aito vastuullisuus.

Stormossenin slogan ”Koska sillä on väliä” ottaa voimakkaasti kantaa, mutta on viestinä positiivinen ja tulevaisuuteen katsova. Slogan kertoo yrityksen arvomaailmasta ja vahvuuksista – vastuulliseen elämäntapaan kannustetaan, koska valinnoilla on merkitystä. Stormossen kehittää palveluitaan ja toimintaansa, koska niillä on väliä. Stormossen tekee puhtaamman tulevaisuuden meille kaikille.

Viestinnän tavoitteena on saada enemmän oikein lajiteltua biojätettä. Biojätteestä tuotamme liikennepolttoaineeksi jalostettavaa biokaasua ja kompostimullaksi jalostettavaa mädätysjäämää. Liikennekaasulle ja kompostimullalle on luotu omat tuotemerkit. Tarjoamme hyvää asiakaspalvelua.

Tutkimme joka toinen vuosi asiakkaidemme näkemyksiä Stormossenista ja yleisesti jätehuollosta. Seuraava asiakastutkimus tehdään syksyllä 2020.

Tiedotus

Tavoitteenamme on motivoida ihmisiä lajittelemaan biojätettä. Vuosina 2016–2018 on jaettu 20 000 biojätteen lajitteluastiaa. Keväällä 2018 aloitettiin biojätteelle tarkoitettujen paperipussinippujen jakelu taloyhtiöille. Pusseja jaetaan sekä hyötykäyttöasemilla että kiertävästä pakettiautosta, joka ajaa taas keväällä 2019.

Olemme tuottaneet myös paljon painotuotteita:

  • vuosikertomuksen 2017
  • liikennekaasun markkinointimateriaalit
  • asiakaslehden
  • vuosikalenterin

Kaksi viimeksi mainittua jaettiin kaikkiin toimialueen kotitalouksiin sekä niihin vapaa-ajan asuntoihin, joiden haltijat asuvat toiminta-alueemme ulkopuolella.

Kotisivut, Facebook ja Instagram ovat Stormossenin sosiaalisen median kanavia. Syksyllä aloitettiin kotisivujen uudistus, joka saatiin valmiiksi keväällä 2019. Läsnäolo Facebookissa ja Instagramissa on aiemmin hoidettu yhteistyössä mainostoimiston kanssa, mutta elokuusta alkaen sosiaalista mediaa hoitaa oma henkilökuntamme. Mobiilisovelluksen uusittu versio otettiin käyttöön keväällä 2018. Sovellus sisältää hyötykäyttöasemien asiakaskortin, lajitteluoppaan, kartan vastaanottopisteillä ja ajankohtaista tietoa jätehuollosta.

Neuvonta

Toiminta-alueen asukkaille tarjotaan asiakasneuvontaa jätekeskuksella, asiakkaiden toimipisteissä ja erilaisissa tapahtumissa. Vuonna 2015 aloitettiin neuvontayhteistyö neljän muun pohjalaisen jäteyhtiön kanssa synergioiden saamiseksi ja tehokkuuden lisäämiseksi.

Peruskoulujen oppilaille järjestämme vuosittain neuvontakampanjoita. Järjestimme vuonna 2018 alueemme yläkouluille vaarallisen jätteen kampanjan ja alakoulujen neljäsluokkalaisille Kierrätyssankarit-kampanjan.

Tapahtumat

  • Kestävä autoilu, toritapahtuma, maaliskuu 2018
  • Energy Week, Vasa Gas Exchange, Vasa, maaliskuu 2018
  • Avoimet ovet jätekeskuksella, toukokuu 2018
  • Energy Day, opiskelijamessut, 7.11.2018

Neuvonta

Stormossenilla36 ryhmää, 679 kävijää
Kentällä47 neuvontakäyntiä, 915 henkilöä
Yrityskylänoin 50 kuudesluokkalaista työskenteli Yrityskylän Stormossenilla
Superkierrättäjätn. 229 neljäsluokkalaista, 17 luokkaa
Vaarallinen jäte -kampanja10 yläasteluokkaa, 140 oppilasta

Julkaisut

AsiakaslehtiPostitettiin kaikkiin omistajakuntien talouksiin (n. 58 500 kpl)
AsiakaslehtiPostitettiin alueemme ulkopuolella asuvalle vapaa-ajan asutukselle (n. 2000 kpl)

Vuosikalenteri 2019Postitettiin kaikkiin omistajakuntien talouksiin (n. 58 500 st.)
Vuosikalenteri 2019Postitettiin alueemme ulkopuolella asuvalle vapaa-ajan asutukselle (n. 2000 kpl)

Sähköinen tiedote2 kpl, postitus n. 300 omistajakuntien luottamus- ja virkamiehille

Tapahtumat

Avoimet ovet:noin 1 000 kävijää
Energy Day, Vaasan yliopisto

Energy Week, Vaasa Gas Exchange

Kestävä autoilu, totitapahtuma Vaasan torilla


Sosiaaliset mediat

www.stormossen.fi102 537 kävijää
Facebook 2 314 tykkääjää
Instagram 545 seuraajaa
Mobiilisovellus7 750 latausta