Minimossenin yrittäjät

Ann Bäck

Ann Bäck

Ann Bäck suunnittelee kestäviä tuotteita koteihin. Kestävyys, eettisyys ja tuotannon pitäminen lähellä ovat tärkeitä asioita hänelle.

Minimossenilla Ann Bäck myy mm. kompostoituvia tiskirättejä. Hän on innoissaan yhteistyöstä, ja kuvailee kierrätysgalleriaa ”pienenä kultajyvänä siistissä pakkauksessa ja hyvällä ideologialla”.

Eden flowers

Eden Flowers

Eden Flowers-kukkakaupan upeiden kimppujen ja asetelmien takana on Jennie McCrea. Intohimolla, taidolla ja tiedolla hän haluaa tuoda kukkiensa kautta iloa ihmisille.

Minimossenilla Jennie myy kukka-asetelmien ja kimppujen lisäksi myös kierrätettyjä vaaseja, ruukkuja ja muuta lahjatavaraa.

Tina Österholm

My Edge

Todellinen ekoteko on jo olemassa olevien tavaroiden huoltaminen sen sijaan, että heittäisi ne pois. My Edge teroittaa veitsiä, saksia ja työkaluja.

Tuo teroitettavat tavarat meille, niin poikansa yritystä pyörittävä Tina Österholm tekee niistä kuin uudet. My Edge myös myy käytettyjä ja teroitettuja veitsiä, saksia ja työkaluja.

Minimossen x SPR, Maarit Rintamäki ja Maaya Raatsuk

Minimossen x SPR

Osa Stormossenin tavaravirrasta ohjataan myös hyväntekeväisyyteen Minimossenin yhteistyökumppaneiden kautta. Myymälästä löytyy SPR:n myyntipiste, jonka tuotot menevät suoraan Suomen Punaiselle Ristille.

“Olemme innoissamme yhteistyöstä Minimossenin kanssa”, kertovat Vaasan SPR-kirpputorin toimialapäällikkö Maarit Rintamäki ja mediavastaava Maaya Ratsuk.

Natalia Ivacheva

PSR Palvelu

Sisustustavarat ja lastenvaatteet saavat PSR Palvelun käsissä uuden elämän Minimossenilla.

Natalia Ivacheva päätyi kierrätysgallerian yrittäjäksi, koska halusi kokeilla jotakin uutta. ”Kierrätys ja ekologisuus ovat tärkeitä asioita minulle. On hienoa tuntea tekevänsä hyvää, kun vanha tavara löytää uuden kodin.”

minimossen_repopweb

RePop Vintage

RePop Vintage myy tuunattuja ja korjattuja huonekaluja, valaisimia ja sisustusesineitä. RePopin liikkeestä löytyy lisäksi erillinen osio 60-70 -luvun huonekaluille ja valaisimille.

Yrityksen omistaa Martti Kass, joka haluaa kunnioittaa vanhojen mestareiden käsityöosaamista.

Stefan Ingi

Wasa Skate Corner

Wasa Skate Corner teroittaa ja korjaa luistimia sekä myy kaikkea urheiluun ja vapaa-aikaan liittyvää kierrätettyä ja korjattua tavaraa.

Kierrätys ei ole uusi juttu Stefan Ingille, joka aloitti yritystoiminnan jo viisi vuotta sitten. ”Jääkiekko on aina ollut lähellä sydäntä, joten tämä oli helppo valinta. Lapsiperheet tulevat mielellään hakemaan käytettyä tavaraa, ja samalla saan vaihdoissa lapsille pieneksi jääneitä varusteita.”

minimossen_IMG_3070 (1)

Restyle

Vaatteiden korjauttaminen uusien ostamisen sijaan on ympäristötietoinen ja kestävä päätös. ”Tavoitteemme on tehdä kestävästä muodista ja kiertotaloudesta hauskaa, helppoa ja trendikästä” sanoo Restyle:n omistaja Mia.

Vaasan keskustassa sijaitseva ompelimo Restyle on erikoistunut vaatemuokkauksiin ja korjauksiin. Minimossenin kautta voi helposti jättää puhtaat vaatteet korjattavaksi.

_E6A9284-Redigera2

Design Kaje

Rakkaus vanhoihin esineisiin ja niiden tarinoihin yhdistettynä pohjalaiseen hulluuteen synnytti Design Kajen tuunausdesigntuotteet. Huonekalumuotoilija ja sisustussuunnittelija Jenni Kaustinen antaa vanhoille esineille uuden elämän.

Minimossenilla Design Kaje myy yllättäviä kierrätettyjä esineitä, kuten valaisimia vanhoista pöytäpuhelimista, kaiuttimia kirjoista ja koruja posliinista.

minimossen_IMG_9489

Poplafka

Poplafkan valikoimaan kuuluu vinyylit, CD-levyt, kirjat ja sarjakuvat, levysoittimet sekä paljon muuta.

Poplafka yrityksen takana on Anssi Marttinen. Radio Vaasasta tuttu Anssi on vuosia järjestänyt levymessuja.

Dekorativ bild

Studio Strandman

Studio Strandmanin takana on vaasalainen graafikkopariskunta. He suunnittelevat visuaalisia kokonaisuuksia ja toteuttavat ne painotuotteiksi.

Minimossenille Lotta on suunnitellut sarjan värikkäitä postikortteja, kestävää kehitystä sekä luonnonvaroja kunnioittaen. Korttien kautta he haluavat tuoda kaikille iloa arkeen ja juhlaan.

playfool suorassa

Playfool

Playfool tarjoaa kierrätettyjä pelejä kaiken ikäisille ja kaikilla vaikeustasoilla. Minimossenilta löytyy myös harvinaisuuksia, joita ei välttämättä muuten Suomesta löytyisi.

Playfool vastaanottaa mielellään myös hieman puutteellisia pelejä, sillä Playfool korjaa ja antaa niille uuden elämän Minimossenin kautta.

minimossen_IMG_5112

Puutarhurisi

Ekologisia lannoitteita, ylimääräiseksi jäänyttä katekangasta, kierrätettyjä ruukkuja ja parvekelaatikoita, pihasuunnittelua.

gk design 4 square

GK Design

Vanhoista lankuista ja seipäistä valmistettuja sisustustuotteita.

Minimossen_MG_7640-(1)_web

Meille yrittäjäksi?

Meiltä löytyy erilaisia vaihtoehtoja yrittäjille, vuokrata voi niin yksittäisen hyllyn kuin isomman myyntitilan. Yrittäjillä täytyy olla y-tunnus ja pieni toimintasuunnitelma.

Myymälänhoitajamme Sari Friis 010 320 7684 antaa lisää tietoa.

My Corner

Kierrätettyjä ja toimivia valaisimia sekä pienelektroniikkaa.

Etusivulle »