Kuinka puhtaita muovipakkausten tulee olla?

Muovipakkausten tulee olla kuivia ja puhtaita. Likaiset ja pahanhajuiset pakkaukset lajitellaan poltettavaan jätteeseen. Muovipakkaukset huuhdellaan kylmällä vedellä ja annetaan kuivua. Jos puhdistamiseen tarvitaan lämmintä vettä ja tiskiainetta on ympäristön kannalta parempi laittaa pakkaus poltettavaan jätteeseen. Jos muovipakkauksia pystyy säilyttämään pari viikkoa sisätiloissa ilman että niistä koituu hajuhaittoja, ne ovat tarpeeksi puhtaita.

Missä sijaitsevat muovipakkausten keräyspisteet?

Tämän linkin kautta löydät kaikki Stormossenin alueen ekopisteet, joilla kerätään muovipakkauksia. Muovipakkauksia voi lisäksi tuoda kaikille hyötykäyttöasemillemme. Heinäkuusta 2023 lähtien muovipakkauksia kerätään myös kaikissa taloyhtiöissä, joissa on vähintään viisi asuntoa.

Taloyhtiömme haluaa kerätä muovia, onko se mahdollista?

Ilman muuta, muovi- ja kartonkipakkausten erilliskeräys vähentää taloyhtiön jätehuollon kokonaiskustannuksia. Ottakaa yhteys kuljetusfirmaan ja sopikaa heidän kanssa muovinkeräyksestä ja astian tyhjennyksestä. Heinäkuusta 2023 Stormossen alkaa keräämään muovi- ja kartonkipakkauksia kaikista taloyhtiöistä, joissa on vähintään viisi asuntoa.

Miksi muovin- ja kartonginkeräykseen saa laittaa vain pakkauksia?

Tuottajavastuu koskee ainoastaan kuluttajapakkauksia. Tuottajavastuulla tarkoitetaan lain määräämää tuottajan velvollisuutta järjestää tuotteista syntyvien jätteiden uudelleenkäyttö, kierrätys ja muu jätehuolto sekä näistä aiheutuvat kustannukset. Täten olisi epäreilua, että tuottajat maksavat myös muiden kuin pakkausten kierrätyksen. Tulevaisuudessa tämä saattaa muuttua niin, että esimerkiksi muitakin muovituotteita kerätään kierrätykseen.