Minimossens företagare

Ann Bäck

Ann Bäck

Ann Bäck designar hållbara produkter för hemmet. Hållbarhet, etik och att hålla produktionen nära är viktigt för henne.

På Minimossen säljer Ann Bäck bl.a. komposterbara disktrasor. Hon ser fram emot samarbetet med återbruksgallerian, som hon beskriver som ”ett litet guldkorn i snygg förpackning med bra tänk”.

Eden flowers

Eden Flowers

Kvinnan bakom de vackra buketterna och blomsterarrangemangen vid Eden Flowers är Jennie McCrea. Genom sin kunskap och passion vill hon skapa glädje för andra människor med sina blommor.

På Minimossen säljer Jennie även trendiga växter samt återvunna vaser, krukor och andra presentartiklar.

Tina Österholm

My Edge

En sann ekologisk gärning är att ta hand om sina saker istället för att slänga dem när de börjar bli slitna. My Edge är ett företag som slipar och vässar knivar, saxar och verktyg.

Tina Österholm har tagit över sin sons företag och i hennes behandling blir bladen som nya. My Edge också säljer återanvända blad som har slipats.

Minimossen x SPR, Maarit Rintamäki ja Maaya Raatsuk

Minimossen x FRK

En del av Stormossens avfallsström leds till välgörenhet via Minimossens samarbetspartner. I återbruksgallerian säljer Röda korsets loppis donerade varor, vars intäkter går direkt till Finlands Röda Kors.

”Vi är glada över att samarbeta med Minimossen”, säger Maarit Rintamäki, enhetschef för Röda korsets lopptorg i Vasa och medieansvariga Maaya Ratsuk.

Natalia Ivacheva

PSR Palvelu

Inredningsartiklar och barnkläder får ett nytt liv genom PSR Palvelu på Minimossen.

Natalia Ivacheva blev företagare på återbruksgallerian eftersom hon ville prova något nytt. ”Återvinning och hållbarhet är viktiga saker för mig. Det är fantastiskt att känna att jag gör något bra när ett gammalt objekt hittar ett nytt hem.”

minimossen_repopweb

RePop Vintage

RePop Vintage säljer uppfixade och restaurerade möbler, armaturer och inredningsartiklar på Minimossen. I RePops butik hittar du dessutom en egen avdelning för möbler och armaturer från 60–70-talen.

Företaget drivs av Martti Kass. Genom sitt arbete vill Martti respektera de gamla mästarnas hantverkarskicklighet.

Stefan Ingi

Wasa Skate Corner

Wasa Skate Corner vässar och reparerar skridskor och säljer återbrukade varor relaterade till fritid och sport.

Återvinning är inget nytt för Stefan Ingi som grundade företaget för fem år sedan. ”Hockey har alltid varit viktigt för mig, så det här var ett enkelt val. Familjer med barn hämtar gärna begagnade varor och i gengäld får jag utrustning som blivit för liten för barnen.”

minimossen_IMG_3070 (1)

Restyle

Att låta reparera kläderna istället för att köpa nya är ett miljömedvetet och hållbart beslut. ”Vår mission är att göra det enkelt, roligt och trendigt att konsumera hållbart mode och cirkulära tjänster”, säger Restyle:s ägare Mia.

Syateljé Restyle i Vasa centrum har specialicerat sig på remake och reparationer av kläder. Via servicepunkten på Minimossen kan rena kläder enkelt lämnas in för reparation.

_E6A9284-Redigera2

Design Kaje

Design Kaje ger gamla och omtyckta föremål ett nytt liv. Av kärlek till gamla föremål och deras historia och med en gnutta österbottnisk galenskap startade möbelsnickaren och inredningsdesignern Jenni Kaustinen sitt företag.

På Minimossen säljer Design Kaje oväntade återbrukade prylar som lampor av gamla bordstelefoner, högtalare av böcker och smycken av porslin.

minimossen_IMG_9489

Poplafka

Poplafkas sortiment innehåller vinyler, CD-skivor, böcker, serietidningar, skivspelare och mycket mer.

Anssi Marttinen är företagaren bakom Poplafka. Anssi är känd från Radio Vasa och han har organiserat skivmässor i åratal.

minimossen_IMG_5112

Puutarhurisi

Ekologiska gödselmedel, överblivna markduk, återbrukade krukor och balkonglådor, trädgårdsplanering.

Dekorativ bild

Studio Strandman

Studio Strandman är ett vasabaserat företagarpar inom den kreativa branschen. De förverkligar visuella helheter för tryckta produkter.

Till Minimossen har Lotta designat en serie färgglada postkort, med hållbar utveckling och naturresurser i åtanke. Med sina kort vill Studio Strandman förmedla glädje till både vardag och fest.

Minimossen_MG_7640-(1)_web

Vill du bli företagare hos oss?

Vi erbjuder olika alternativ för företagare. Du kan hyra allt från en enskild hylla till ett större försäljningsutrymme. Företagaren måste ha ett FO-nummer och en kort verksamhetsplan.

Ta kontakt med butiksföreståndaren Sari Friis 010 320 7684 för mera information.

My Corner

Återbrukade och intakta lampor och små elektronik.

playfool suorassa

Playfool

Playfool erbjuder återbrukade spel för alla åldrar och i alla svårighetsgrader. Personen bakom Playfool reser mycket i sitt huvudsakliga jobb och gör spelfynd på sina resor i Finland och i Nordeuropa. Därför kan du hitta ovanliga och intressanta spel på Minimossen, som annars inte säljs i Finland. Playfool tar också emot söndriga eller bristfälliga spel, som sedan rustas upp och får ett nytt liv via Minimossens spelavdelning.

gk design 4 square

GK Design

Inredningsprodukter gjorda av gamla höstörar och plankor.

Till framsidan »