Minimossens företagare

Ann Bäck

Ann Bäck

Ann Bäck designar hållbara produkter för hemmet. Hållbarhet, etik och att hålla produktionen nära är viktigt för henne.

På Minimossen säljer Ann Bäck bl.a. komposterbara disktrasor. Hon ser fram emot samarbetet med återbruksgallerian, som hon beskriver som ”ett litet guldkorn i snygg förpackning med bra tänk”.

Eden flowers

Eden Flowers

Kvinnan bakom de vackra buketterna och blomsterarrangemangen vid Eden Flowers är Jennie McCrea. Genom sin kunskap och passion vill hon skapa glädje för andra människor med sina blommor.

På Minimossen säljer Jennie även trendiga växter samt återvunna vaser, krukor och andra presentartiklar.

minimossen_repopweb

RePop Vintage

RePop Vintage säljer uppfixade och restaurerade möbler, armaturer och inredningsartiklar på Minimossen. I RePops butik hittar du dessutom en egen avdelning för möbler och armaturer från 60–70-talen.

Företaget drivs av Martti Kass. Genom sitt arbete vill Martti respektera de gamla mästarnas hantverkarskicklighet.

Tina Österholm

ReTuned

En sann ekologisk gärning är att ta hand om sina saker istället för att slänga dem när de börjar bli slitna. ReTuned återvinner och återanvänder hemelektronik, hushållsmaskiner och köksredskap.

Tina Österholms motto är att understöda hållbarhet i hela sin verksamhet. Hon erbjuder också knivslipningstjänster via Minimossen.

Natalia Ivacheva

PSR Palvelu

Inredningsartiklar får ett nytt liv genom PSR Palvelu på Minimossen.

Natalia Ivacheva blev företagare på återbruksgallerian eftersom hon ville prova något nytt. ”Återvinning och hållbarhet är viktiga saker för mig. Det är fantastiskt att känna att jag gör något bra när ett gammalt objekt hittar ett nytt hem.”

Stefan Ingi

Wasa Skate Corner

Wasa Skate Corner vässar och reparerar skridskor och säljer återbrukade varor relaterade till fritid och sport.

Återvinning är inget nytt för Stefan Ingi som grundade företaget för fem år sedan. ”Hockey har alltid varit viktigt för mig, så det här var ett enkelt val. Familjer med barn hämtar gärna begagnade varor och i gengäld får jag utrustning som blivit för liten för barnen.”

minimossen_IMG_9489

Poplafka

Poplafkas sortiment innehåller vinyler, CD-skivor, böcker, serietidningar, skivspelare och mycket mer.

Anssi Marttinen är företagaren bakom Poplafka. Anssi är känd från Radio Vasa och han har organiserat skivmässor i åratal.

Mamimeid

Mamimeid

Bakom företaget Mamimeid (Mommy made) står en fyrabarnsmor som tycker om att handarbeta. Hon gör roliga babytillbehör och detaljer för hemmet av 100% återbrukade material.

_E6A9284-Redigera2

Design Kaje

Design Kaje ger gamla och omtyckta föremål ett nytt liv. Av kärlek till gamla föremål och deras historia och med en gnutta österbottnisk galenskap startade möbelsnickaren och inredningsdesignern Jenni Kaustinen sitt företag.

På Minimossen säljer Design Kaje oväntade återbrukade prylar som lampor av gamla bordstelefoner, högtalare av böcker och smycken av porslin.

Dekorativ bild

Studio Strandman

Studio Strandman är ett vasabaserat företagarpar inom den kreativa branschen. De förverkligar visuella helheter för tryckta produkter.

Till Minimossen har Lotta designat en serie färgglada postkort, med hållbar utveckling och naturresurser i åtanke. Med sina kort vill Studio Strandman förmedla glädje till både vardag och fest.

playfool suorassa

Playfool

Playfool erbjuder återbrukade spel för alla åldrar och i alla svårighetsgrader. Du kan hitta ovanliga och intressanta spel på Minimossen, som annars inte säljs i Finland.

Playfool tar också emot söndriga eller bristfälliga spel, som sedan rustas upp och får ett nytt liv via Minimossens spelavdelning.

gk design 4 square

GK Design

Inredningsprodukter gjorda av gamla höstörar och plankor.

Minimossen_MG_7640-(1)_web

Vill du bli företagare hos oss?

Vi erbjuder olika alternativ för företagare. Du kan hyra allt från en enskild hylla till ett större försäljningsutrymme. Företagaren måste ha ett FO-nummer och en kort verksamhetsplan.

Ta kontakt med butiksföreståndaren för mera information. Tel. 010 320 7684

Till framsidan »