FI SV EN

Erityisjätteet

Asbestijäte

Asbestijäte pakataan tiiviisti lujaan pakkaukseen ja merkitään "Asbestijätettä". Yli 10m3 eristä ilmoitettava erikseen Stormossenille. Hyötykäyttöasemalle saa viedä alle 50 litran eriä.

Useimmiten asbestijätettä löytyy putkien eristeistä, mineriittilevyistä ja kvarttilevyistä. Asbestin käyttö kiellettiin Suomessa vuonna 1987.

Asbestiohje

Auton renkaat

Suomen rengaskierrätys Oy vastaa renkaiden kierrätyksestä Suomessa. Renkaita saa palauttaa niitä myyviin liikkeisiin. Rengaskierrätyksen sivuilta löytyy keräyspistehaku, josta voit etsiä lähimmän paikan, joka vastaanottaa renkaita.

Suomen rengaskierrätys Oy

Kuolleet eläimet

Stormossen vastaanottaa yksittäisiä pieniä kuolleita kotieläimiä. Emme vastaanota tuotantoeläimiä (esim. lehmä, sika), joilla on omat noutopalvelunsa. Pienet eläimet, voi tuoda suoraan Stormossenin hyötykäyttöasemalle. Hätätapauksissa vastaanotamme suuria eläimiä esim. hirvi tai hevonen, mutta ensisijaisesti suuret eläimet kuuluvat Honkajoki Oy:lle tai Findestproteinille.

Honkajoki Oy

Findestprotein Oy

Hinta

Pienet eläimet10 € / kpl (sis.alv)

Iso eläimet
(hätätapaukset)

150 € / kpl (sis.alv)

Luottamuksellisen paperin tuhoaminen

Paperinkeräys Oy - Encore Tietoturvapalvelu on luottamuksellisten aineistojen tuhoamiseen (paperi, muovi ja sähköiset tallenteet) erikoistunut yritys.. Yritys myös vastaa kotikeräyspaperin keräämisen järjestämisestä alueella. Jätteenkuljetusyritykseltä voit tilata lukollisia astioita luottamuksellisille papereille, jonka jälkeen ne toimitetaan turvallisesti tuhottavaksi. Stormossenin hyötykäyttöasemilla on myös Encoren turvasäiliö, johon vastaanotetaan luottamuksellisia asiapapereita.

Kuljetusyritykset
Paperinkeräys Oy - Encore Tietoturvapalvelu

Vaasan Ekopress tarjoaa tietoturvapalveluita (luottamukselliset paperiaineistot, sähköiset tallenteet, kovalevyt, CD-tallenteet, magneettinauhat, filmit, sähkö- ja elektroniikkaromu).

Vaasa Ekopress

Nestemäinen jäte

Stormossen vastaanottaa sakokaivolietettä ja hiekan- sekä rasvanerotuskaivojen jätettä. Muu nestemäinen jäte, ota yhteyttä Stormosseniin.

Sairaalajäte

Sairaaloista ja terveyskeskuksista tulevaa jätettä esim. veren ja eritteiden tahrimaa materiaalia tai biologisesti tunnistamatonta jätettä vastaanotetaan Stormossenin jätekeskuksessa riskijätteenä. Vaativat erityistoimia käsittelyssä ja kuljetuksessa, ota yhteyttä jäteneuvojaan.

Pistävä- ja viiltäväjäte

Esimerkiksi ruisku- ja diabetesneulat. Poista neula ruiskusta ja pakkaa kovaan muoviseen suljettavaan astiaan tai neulojen keräystä varten valmistettuihin astioihin. Pienemmät erät voi toimittaa hyötykäyttöasemalle, kuluttaa yhden käyntikerran kotitalouksilta ja yrityksille 20 €/kuutio. Suuremmista määristä tehdään noutosopimus valtuutetun jätekuljetusyrityksen kanssa. Stormossenin vaa'alla ilmoitettava, että kyseessä on riskijäte. Kotitalouksista tulevat neulat (esim. diabetesneulat) pakataan kovaan muoviseen suljettavaan astiaan ja viedään hyötykäyttöasemalle.

Öljyiset maat

Stormossen vastaanottaa öljyllä saastuneita maita (ei PCB-öljyllä saastuneita). Hinnoittelu on tapauskohtainen, pyydä tarjous Seppo Ruostekoskelta. Öljyisestä maasta tulee aina olla öljypitoisuusanalyysi, josta selviää öljyn laatu ja pitoisuus (mg/kg) ennen sen toimittamista Stormossenille.

Yritysneuvoja Seppo Ruostekoski